$type=slider$meta=0$snip=0$rm=0$show=home$c=3$cate=hide

Læreplassgaranti i Trondheim kommune

Læreplassgaranti i Trondheim kommune
Denne artikkelen ble først publisert 27.02.2019, men er oppdatert for inntak 2020.

Visste du at Trondheim kommune har læreplassgaranti for kvalifiserte søkere i helsearbeiderfaget og barne- og ungdomsarbeiderfaget?

Trondheim kommune har 185 ledige læreplasser i helse- og oppvekstfag

Vi er midt i hovedinntaket vårt (søknadsfrist 1. mars), og har såvidt begynt å snuse på søknadene som tikker inn. I år har vi utlysninger i 12 fag, og har læreplassgaranti for kvalifiserte søkere i helsearbeiderfaget og barne- og ungdomsarbeiderfaget.

Læreplassgaranti høres veldig fint ut, men hvordan fungerer det i praksis? 

Ungdom fra videregående skoler som har bostedsadresse Trondheim er prioritert til læreplassene i kommunen. Dersom du har fullført og bestått riktig vg1 og vg2, og i tillegg har gode referanser fra praksis, er en av læreplassene så godt som din. Du må igjennom et intervju, og kommunen er som alle arbeidsgivere selvfølgelig opptatt av lite fravær og personlig egnethet til stillingen.

Men hva med voksne søkere eller de som kommer fra andre steder i landet?

Vi har mange læreplasser. Hvert år tar vi  inn voksne søkere fra Trondheim, men også voksne og ungdommer fra andre steder i landet. Vi stiller de samme kravene til utdanning og referanser, og kaller inn aktuelle kandidater til intervju.

søk læreplass

Ledige læreplasser er utlyst - løp og søk!

Søk ledig læreplass i helsearbeiderfaget eller barne- og ungdomsarbeiderfaget.
Husk å legge ved dokumentasjon på vg1 og vg2, oppgi to referanser og skriv en søknad som forteller hvem du er. Vi har sentralt inntak av lærlinger i Trondheim kommune. Det vil si at alle søknadene sendes og behandles av Opplæringskontoret. Du kan skrive ønsker om hvor du vil være lærling i søknaden din, men vi kan ikke garantere at alle får sine ønsker innfridd.

Neste skritt er intervju

I april/mai vil du innkalles til intervju sammen med andre ungdommer fra videregående skole. Voksne og ungdom utenbys blir kalt inn i samme periode, men en separat dag. Vi har spurt tidligere deltakere om hva de synes om intervjudagen, og alle har sagt at det er morsomt og ikke noe å grue seg til! Vi har gruppeintervju med praktiske oppgaver og oppgaver til refleksjon. Dette gjør vi for å bli enda bedre kjent med deg.

Siste skritt er å takke ja til stillingen som lærling

Innen 1. juli har alle våre søkere fått svar. Du får beskjed om hvor du skal være lærling og hvem du skal kontakte før du starter.  E-posten må du skrive ut slik at du kan sende inn et svarbrev innen 8 dager etter at du har mottatt e-posten. Husk også å sende inn kompetansebeviset fra vg2 når du får det utpå sommeren. Dette er en forutsetning for å få stillingen.

Velkommen som lærling i Trondheim kommune!

Du starter jobben som barne- og ungdomsarbeider eller helsefagarbeiderlærling i midten av august. Du kan se fram til to års variert opplæring i en lærebedrift med et godt system for opplæring og med mange dyktige veiledere som hjelper deg fram til fagbrevet. Og i tillegg får du lønn under utdanningen! Her er en side med oversikt over aktiviteter for lærlinger i kommunen.

Fagbrev gir mange muligheter

Som ferdig fagarbeider kan du søke deg jobb i hele landet eller du kan ta imot fylkeskommunens tilbud om allmennfaglig påbygging for fagarbeidere. Da har du dobbel kompetanse og mange muligheter i ditt yrkesliv. Norge trenger fagarbeidere, så hvis du tenker at dette er noe for deg - løp og søk!

KOMMENTARER

Navn

AFF,9,aktivitørfaget,2,alle fag,12,anleggsgartnerfaget,2,barne- og ungdomsarbeiderfaget,9,bua,4,byggdrifterfaget,2,dokumentering,4,Erasmus+,3,fagbrev,5,fagopplæring,6,fagprøve,3,ferie,2,gjesteblogg,13,helsearbeiderfaget,14,IKT-servicefaget,5,inntak,2,institusjonskokkfaget,2,kjemiprosessfaget,1,kontor- og administrasjonsfaget,2,lærefag,11,læreløp,2,lærested,2,læretid,11,lærling,14,lønn,1,mediegrafikerfaget,2,rekruttering,4,renholdsoperatørfaget,2,side,3,veileder,5,vgs,1,
ltr
item
Mange muligheter: Læreplassgaranti i Trondheim kommune
Læreplassgaranti i Trondheim kommune
Læreplassgaranti i helsearbeiderfaget og barne- og ungdomsarbeiderfaget. Bli lærling og ta fagbrev i Trondheim kommune.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi3TWTs5sMHB208p_sx-1spAuBcawIRDKBuW6Huv-hOB97sfwfAToLuFgcThxRAwSDnqhTReGhHt2iPwPusLGNbLOd-YfThQYOZkY0DhhnSG8rapj4aLFerPwSnVNYAPDAjgdNcpxoxs5i8/s1600/jump.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi3TWTs5sMHB208p_sx-1spAuBcawIRDKBuW6Huv-hOB97sfwfAToLuFgcThxRAwSDnqhTReGhHt2iPwPusLGNbLOd-YfThQYOZkY0DhhnSG8rapj4aLFerPwSnVNYAPDAjgdNcpxoxs5i8/s72-c/jump.jpg
Mange muligheter
https://www.fagopplaring.no/2019/02/lreplassgaranti-i-trondheim-kommune.html
https://www.fagopplaring.no/
https://www.fagopplaring.no/
https://www.fagopplaring.no/2019/02/lreplassgaranti-i-trondheim-kommune.html
true
1853367533177059085
UTF-8
Loaded All Posts Finner ikke innlegg SE ALLE Les mer Svar Kanseller svar Slett Av Hjem SIDER INNLEGG Se alle ANBEFALT FOR DEG LABEL ARKIV SEARCH ALLE INNLEGG Fant ingen innlegg som passer ditt søk HJEM Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søn Man Tirs Ons Tors Fre Lør Januar Februar Mars April Mai Juni Juli August September Oktober November Desember Jan Feb Mar Apr Mai Jun Jul Aug Sep Okt Nov Des akkurat nå 1 minutt siden $$1$$ minutes ago 1 time siden $$1$$ hours ago I går $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago mer enn 5 uker siden Følgere Følg THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Del på sosiale media STEP 2: Klikk på linken Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy