$type=slider$meta=0$snip=0$rm=0$show=home$c=3$cate=hide

Fra lærling til veileder

Her kommer et innlegg fra vår gjesteblogger Kevin Alexander Nilsen, tidligere lærling og nå veileder:

“Den som tror han er ferdig utlært, er ikke utlært, men ferdig”


“Den som tror han er ferdig utlært, er ikke utlært, men ferdig” går et ordtak som er skrevet av en ukjent forfatter. Dette er noe jeg selv har blitt lært da jeg var yngre, og noe jeg har holdt fast på siden.
Mitt navn er Kevin Alexander Nilsen, jeg er 23 år, utdannet Helsefagarbeider, og jobber nå innenfor Helse og Avlastningstjenesten for barn og unge. Jeg driver i nåværende stund med studie på fagskole (Miljøarbeid, rettet mot mennesker med funksjonsnedsettelse/utviklingshemming) og tenker etterhvert på høyskole.

Jeg har selv vært lærling, ble ferdig utdannet sommeren 2017, og ble veileder et år senere. Dette var noe jeg selv så på som en spennende utfordring, å kunne hjelpe et annet menneske å være lærling på min arbeidsplass, å hjelpe arbeidsplassen sin lærling å kunne stå på egne bein, å være selvstendig i hverdagen. Det er ikke min lærling, men arbeidsplassen sin. Det er viktig å formidle, at det er hele arbeidsplassen sin lærling, hver og en person som arbeider der har i oppgave å veilede lærlingen i hverdagen med det som trengs.

Jeg fikk vite at vi skulle få lærling noen måneder før, og ble spurt av min sjef om jeg ønsket å ta imot utfordringen. Jeg tenkte “Hvorfor ikke? Jeg har muligheten til å fordype meg enda mer i faget mitt, og bruke mine kunnskaper, holdninger og ferdigheter til å hjelpe noen andre å bestå faget sitt. Det gjorde det enda mer spennende å få vite at jeg skulle veilede en lærling i barne- og ungdomsarbeiderfaget, noe som heller ikke er mitt fag. Jeg tenkte “nå har jeg muligheten til å lære mer fra et annet fag i tillegg, og vi kan lære av hverandre.” Har det blitt slik? Ja det har det. Både jeg og min lærling har per dags dato mye å lære fra hverandre, og vi har kjempe god kontakt.

Jeg er ganske ung, men har mye erfaring i bunn. Jeg har tidligere arbeidet innenfor ambulansetjenesten, på sykehjem som lærling, og på et dagsenter ved Heimdal bo- og aktivitetstilbud. Jeg jobbet også med utagerende atferd på dagtilbudet, og har siden den gang utviklet meg ekstremt mye både teoretisk, praktisk og som person. Jeg føler selv jeg sitter med mye kunnskap jeg har muligheten til å dele videre til vår lærling, og har fortsatt mye å lære selv også. Jeg vil aldri bli ferdig utlært. Ikke etter fagskolen, og heller ikke etter mulig fremtidig høyskoleutdanning.

Jeg brenner for jobben jeg gjør, og elsker min arbeidsplass. Dagene er alltid varierte, og det er alltid noe nytt som skjer. Det er et ekstremt tett og godt arbeidsmiljø, noe som gjør arbeidsplassen enda mer innholdsrik. Lærlingen har også blitt godt tatt imot, og føler seg veldig ivaretatt. Dette er da noe som er ekstremt viktig for en lærling å bli, da flere lærlinger opplever følelsen av å være utenfor.

Å være veileder er fantastisk, noe flere burde få muligheten til å prøve. 


Hilsen Kevin Alexander Nilsen, tidligere lærling i helsearbeiderfaget.

KOMMENTARER

Navn

AFF,9,aktivitørfaget,2,alle fag,12,anleggsgartnerfaget,2,barne- og ungdomsarbeiderfaget,9,bua,4,byggdrifterfaget,2,dokumentering,4,Erasmus+,3,fagbrev,5,fagopplæring,6,fagprøve,3,ferie,2,gjesteblogg,13,helsearbeiderfaget,14,IKT-servicefaget,5,inntak,2,institusjonskokkfaget,2,kjemiprosessfaget,1,kontor- og administrasjonsfaget,2,lærefag,11,læreløp,2,lærested,2,læretid,11,lærling,14,lønn,1,mediegrafikerfaget,2,rekruttering,4,renholdsoperatørfaget,2,side,3,veileder,5,vgs,1,
ltr
item
Mange muligheter: Fra lærling til veileder
Fra lærling til veileder
Fra lærling til veileder- gjesteblogger Kevin Alexander Nilsen, tidligere lærling i helsearbeidefaget
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjqv1JGOtBiYDbbDFbK38uh3-8OgfxbMU33spauQMZs_ip5embv44Kyd965HlH5DWwBQ8wIT5gwfDnxIkKECWAhDlHna2sxjCbyEAm1XX0Ke0maxvDVjYCoFaqsyA61Y3TOF2VAs11p8B0S/s1600/mountain.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjqv1JGOtBiYDbbDFbK38uh3-8OgfxbMU33spauQMZs_ip5embv44Kyd965HlH5DWwBQ8wIT5gwfDnxIkKECWAhDlHna2sxjCbyEAm1XX0Ke0maxvDVjYCoFaqsyA61Y3TOF2VAs11p8B0S/s72-c/mountain.jpg
Mange muligheter
https://www.fagopplaring.no/2019/03/fra-lrling-til-veileder.html
https://www.fagopplaring.no/
https://www.fagopplaring.no/
https://www.fagopplaring.no/2019/03/fra-lrling-til-veileder.html
true
1853367533177059085
UTF-8
Loaded All Posts Finner ikke innlegg SE ALLE Les mer Svar Kanseller svar Slett Av Hjem SIDER INNLEGG Se alle ANBEFALT FOR DEG LABEL ARKIV SEARCH ALLE INNLEGG Fant ingen innlegg som passer ditt søk HJEM Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søn Man Tirs Ons Tors Fre Lør Januar Februar Mars April Mai Juni Juli August September Oktober November Desember Jan Feb Mar Apr Mai Jun Jul Aug Sep Okt Nov Des akkurat nå 1 minutt siden $$1$$ minutes ago 1 time siden $$1$$ hours ago I går $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago mer enn 5 uker siden Følgere Følg THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Del på sosiale media STEP 2: Klikk på linken Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy