$type=slider$meta=0$snip=0$rm=0$show=home$c=3$cate=hide

Fra lærling til yrkesfaglærer student

Fra lærling til yrkesfaglærer student

«Carpe diem»

Ohyes, jeg brukte trolig det mest klisjeaktige mottoet som eksisterer, grip dagen!

Mitt navn er John Petter Halsen, jeg er 30 år, utdannet helsefagarbeider, og på vei til å utdanne meg som yrkesfaglærer. Dette er min kortfattet historie om hvorfor det kan være viktig å gripe mulighetene når de kommer – Carpe diem i overført betydning; grip muligheten!

Yrkesfaglærer studenter Lisa Hareide Garnes, John Petter Halsen og Martine Røtvold Haugstad
Gjesteblogger John Petter Halsen med Lisa Hareide Garnes og Martine Røtvold Haugstad.

Bakgrunnen for dette blogginnlegget er at jeg, og to medstudenter er i praksis ved opplæringskontoret i Trondheim kommune, som en del av veien til å bli yrkesfaglærer. Dette er også en mulighet vi som studenter har.

Nok intro, la oss starte!

Hadde du spurt meg når jeg var lærling, om jeg ville bli lærer – hadde jeg nok gapskrattet. I dag er jeg student i yrkesfaglærerutdanning ved NTNU, og jeg ler fortsatt innimellom. For å carpe diem i denne historien jeg nå skal fortelle, må jeg ta dere med 8 år tilbake i tid, da jeg fortsatt var helsefagarbeiderlærling og nyfiken.

I min lærlingtid fikk jeg muligheten til å delta på noe som heter gründercamp. Jeg og et par andre gutter fikk i den forbindelse en idè om å starte en frivillig organisasjon, som skulle aktivisere eldre menn som trengte å komme seg ut. Livsgnist ble navnet, og vi fikk god drahjelp til å starte prosjektet. Dessverre ble vårt initiativ avsluttet, trist – Men en versjon av prosjektet ble videreført av Menn i helse, noe vi er meget glad for!

Hva skjedde videre?

Poff, der var lærlingtiden over! Som et resultat av gründercampen og livsgnist, fikk jeg lære å kjenne nye mennesker som jobbet innen forskjellige områder. Det var som et resultat av at jeg takket ja til en mulighet, at jeg kom i kontakt med gründeren bak Menn i helse. De var i oppstartsfasen, og trengte statister til promoteringsfilmer av både Menn i helse, og en reklamefilm for helsevesenet i Trondheim Kommune. Jeg tenkte, dette kunne bli en kul ting å være med på – så grep jeg også denne muligheten, og resultatet ble punch-linen «gamlinga e drit-kul, og æ har verdens beste jobb» fra Velg helse-videoen. Anbefaler at dere sjekker ut Velg helse og Menn i helse videoene på Youtube.

«Yes-man»

Opplæringskontoret i Trondheim drev i sin tid en rekrutteringspatrulje, som gikk ut på å dra rundt til forskjellige ungdomsskoler for å informere om helsearbeiderfagutdanning. Jeg fikk tilbud om å være med i denne patruljen, sammen med en gjeng andre ungdommer. Jeg husker ikke detaljene om hvordan vi kom i kontakt med hverandre, men kanskje det handlet om rett plass til rett tid, eller rette bekjentskaper? Ikke husker jeg, men jeg tror det kanskje handlet om at jeg tidligere hadde takket ja til en mulighet.
Wow, dette begynner å bli kleint – antiklimaks?! Neida, poenget kommer, les videre!

Jobben som helsefagarbeider

I tiden etter som nyutdannet helsefagarbeider, fikk jeg endelig napp ved et jobbtilbud. I Byåsen bo- og aktivitetstilbud har jeg jobbet stort sett siden jeg ble nyutdannet. Takknemligheten er stor for at jeg fikk denne muligheten, fordi det å bedrive utviklingsfremming for mennesker med ulike behov er givende! I denne jobben fikk jeg i tillegg muligheten til å være verneombud, kontaktperson, veileder for praksiselever, og bygge på med videreutdanning innen fysisk aktivitet og kulturarbeid.

Så hva er egentlig poenget med det jeg har skrevet?

Vel, denne historien virker nesten litt pompøs og glorifisert – men jeg kan forsikre dere om at veien ikke alltid var hullfri. Poenget i denne historien handler altså ikke om meg, det handler om deg, og dere som leser dette! Det handler om å ta mulighetene når de kommer, fordi du vet aldri hva den enkelte mulighet kan bringe med seg videre av muligheter.

Hva nå?

Nå er jeg inn i mitt andre år som student ved yrkesfaglærerutdanning for helse- og oppvekstfag, NTNU. Dette er en mulighet for blant annet helsefagarbeidere, hvor vi kan bli lærere, jobbe i opplæringskontor og andre ulike jobber. Jeg er verken millionær eller kjendis i dag som et resultat av muligheten, men jeg er definitivt rik på opplevelser! Alt kan ikke måles i tall på kontoen, men hvem vet hva som skjer i fremtiden – kommer jeg til å fortsette å ta muligheter? Yes I can, velkommen til carpe diem og muligheten!

KOMMENTARER

Navn

AFF,9,aktivitørfaget,2,alle fag,12,anleggsgartnerfaget,2,barne- og ungdomsarbeiderfaget,9,bua,4,byggdrifterfaget,2,dokumentering,4,Erasmus+,3,fagbrev,5,fagopplæring,6,fagprøve,3,ferie,2,gjesteblogg,13,helsearbeiderfaget,14,IKT-servicefaget,5,inntak,2,institusjonskokkfaget,2,kjemiprosessfaget,1,kontor- og administrasjonsfaget,2,lærefag,11,læreløp,2,lærested,2,læretid,11,lærling,14,lønn,1,mediegrafikerfaget,2,rekruttering,4,renholdsoperatørfaget,2,side,3,veileder,5,vgs,1,
ltr
item
Mange muligheter: Fra lærling til yrkesfaglærer student
Fra lærling til yrkesfaglærer student
John Petter Halsen er ukens gjesteblogg. Les om veien hans fra lærling til å studere til å bli yrkesfaglærer.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiXgo0MwCpDdox9_SbarAaEwPOc0SM9pMiuMFoKO4FN1BT9g9LGMKI3fOCaaWsU0jDiIa-qX8XlKJhyd7pDxxOzQPkzudeKwjQNNGcxJervKwt7iJoeIoF_eqgvtnjwuKw9ioaV8c3LFlZe/s1600/banner-compass.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiXgo0MwCpDdox9_SbarAaEwPOc0SM9pMiuMFoKO4FN1BT9g9LGMKI3fOCaaWsU0jDiIa-qX8XlKJhyd7pDxxOzQPkzudeKwjQNNGcxJervKwt7iJoeIoF_eqgvtnjwuKw9ioaV8c3LFlZe/s72-c/banner-compass.jpg
Mange muligheter
https://www.fagopplaring.no/2019/04/fra-lrling-til-yrkesfaglrer-student.html
https://www.fagopplaring.no/
https://www.fagopplaring.no/
https://www.fagopplaring.no/2019/04/fra-lrling-til-yrkesfaglrer-student.html
true
1853367533177059085
UTF-8
Loaded All Posts Finner ikke innlegg SE ALLE Les mer Svar Kanseller svar Slett Av Hjem SIDER INNLEGG Se alle ANBEFALT FOR DEG LABEL ARKIV SEARCH ALLE INNLEGG Fant ingen innlegg som passer ditt søk HJEM Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søn Man Tirs Ons Tors Fre Lør Januar Februar Mars April Mai Juni Juli August September Oktober November Desember Jan Feb Mar Apr Mai Jun Jul Aug Sep Okt Nov Des akkurat nå 1 minutt siden $$1$$ minutes ago 1 time siden $$1$$ hours ago I går $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago mer enn 5 uker siden Følgere Følg THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Del på sosiale media STEP 2: Klikk på linken Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy