$type=slider$meta=0$snip=0$rm=0$show=home$c=3$cate=hide

Langreist lærlingbesøk

Langreist lærlingbesøk
Utsikt mot havet fra Vistamar
Karine Lee BlomstrømVår opplæringskonsulent Karine har vært på besøk hos lærlingene på Vistamar.
Her gir hun dere et innblikk fra besøket.
"Da jeg skulle på lærlingbesøk til Maiken og Ingrid, måtte jeg sette meg på flyet og dra til Alicante i Spania, nærmere bestemt den lille  byen Villa Joyosa. Helsefagarbeiderlærlingen Maiken og Aktivitørlærlingen Ingrid har deler av sin læretid på Vistamar, som er Trondheim kommune sitt rehabiliteringssenter. Her skal de være i tre måneder og jeg er kontaktperson mellom Vistamar og lærlingene i perioden lærlingene er på Vistamar. Jeg har vært på Vistamar 4 ganger og det er like spennende hver gang, å høre hvordan lærlingene har det.


Hva gjør en opplæringskonsulent på lærlingbesøk på Vistamar?

Da jeg landet på Alicante flyplass , ble jeg plukket opp av et busselskap som heter Marianne Tours. Denne bussen plukker også opp lærlingene, når de kommer til Vistamar. Bussturen fra Alicante flyplass til Vitamar tar ca 40 minutter. Denne gangen skulle jeg bo på et nytt hotell og direktøren på Vistamar, Solveig Fredriksen, møtte meg da jeg kom med bussen. Hotellet er lite og nydelig. Det ligger midt i gamlebyen til Villa Joyosa og har bare 6 rom.


Villa Joyosa


Direktøren og jeg tar en prat om hvordan ting går på Vistamar og hvordan hun opplever at lærlingene har det. Mye av praten handler om spenningen knyttet til om Vistamar skal stenger 1.juli 2020, eller om de får fortsette driften. Vi håper begge at Vistamar får fortsette driften og at våre flotte lærlinger kan ha deler av læretiden sin på denne flotte enheten.
Jeg møter Ingrid på Vistamar samme kveld
som jeg kommer. Jeg har med ulike norske
dagligvarer som lærlingen ønsket at jeg skulle ta med 😊
På dag to av reisen min, møter jeg lærlingene og veileder Renate til en lang og god prat. Denne praten er delt opp slik at jeg prater med hver enkelt lærling og deres veileder. Lærlingene forteller hvordan de har det både på jobb og på fritiden. De trives veldig godt både på jobb og privat. De er bekymret for om Vistamar skal legges ned. De sier de lærer utrolig mye her, spesielt om det tverrfaglige arbeidet. Veileder skryter veldig av begge lærlingene og sier at de tar mer og mer ansvar etter hvert som de blir mer kjent med rutinene og aktiviteten på Vistamar.


Utflukt til Alicante

Nydelig tur og herlig turfølelseEn av aktivitetene som begge lærlingene liker godt, er utflukten de har hver onsdag. Siden jeg er her en onsdag får jeg være med på denne utflukten. Ukens utflukt går til Storbyen Alicante og gamlebyen. I bussen som tar oss til Alicante er det med 15 brukere, noen med krykker, rullestol eller helt på egne ben. Det er også med fire sykepleiestudenter, en sykepleier, en helsefagarbeiderlærling og en helsefagarbeider.

I Alicante kunne brukerne gå hvor de selv ønsket og de som trengte støtte og bistand, fikk det. Jeg ble med  to flotte karer på ca 65 år og Emilie som er sykepleierstudent, opp til Castillo de Santa Barbara, et fort som er fra år 713. Nydelig tur og herlig turfølge 😊Det fine oppholdet avsluttes med at vi, lærlingene, veileder og jeg drar på restaurant og spiser en god middag. Denne gangen tok vi “trammen”(toget) til et lite sted som heter El Campello. Her fant vi etterhvert en fin restaurant hvor vi koste oss med god mat og mye god latter."


Tusen takk til Ingrid, Maiken, Renate og Solveig
                     
                           Tusen takk til Ingrid, Maiken, Renate og Solveig for et flott opphold. 
KarineKOMMENTARER

Navn

AFF,9,aktivitørfaget,2,alle fag,12,anleggsgartnerfaget,2,barne- og ungdomsarbeiderfaget,9,bua,4,byggdrifterfaget,2,dokumentering,4,Erasmus+,3,fagbrev,5,fagopplæring,6,fagprøve,3,ferie,2,gjesteblogg,13,helsearbeiderfaget,14,IKT-servicefaget,5,inntak,2,institusjonskokkfaget,2,kjemiprosessfaget,1,kontor- og administrasjonsfaget,2,lærefag,11,læreløp,2,lærested,2,læretid,11,lærling,14,lønn,1,mediegrafikerfaget,2,rekruttering,4,renholdsoperatørfaget,2,side,3,veileder,5,vgs,1,
ltr
item
Mange muligheter: Langreist lærlingbesøk
Langreist lærlingbesøk
Opplæringskonsulent på lærlingbesøk i Alicante / Villa Joyosa , ved Vistamar rehabiliteringssenter
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhy3JZbjkwKgZnfFIsf3ULId5vnJQS4t6ln7n6_5Cc0_5gj57i3ksk7PMXjOOPqJCJ_UJSfUQ6ZzptSONIu2Hy6Lk1xczwfZUpI2UN3u0CkkFyACp-2jS17xKvkc6k9YVYjvdE-CM5_6Bz1/s200/Vistamar+20.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhy3JZbjkwKgZnfFIsf3ULId5vnJQS4t6ln7n6_5Cc0_5gj57i3ksk7PMXjOOPqJCJ_UJSfUQ6ZzptSONIu2Hy6Lk1xczwfZUpI2UN3u0CkkFyACp-2jS17xKvkc6k9YVYjvdE-CM5_6Bz1/s72-c/Vistamar+20.jpg
Mange muligheter
https://www.fagopplaring.no/2019/10/Vistamar.html
https://www.fagopplaring.no/
https://www.fagopplaring.no/
https://www.fagopplaring.no/2019/10/Vistamar.html
true
1853367533177059085
UTF-8
Loaded All Posts Finner ikke innlegg SE ALLE Les mer Svar Kanseller svar Slett Av Hjem SIDER INNLEGG Se alle ANBEFALT FOR DEG LABEL ARKIV SEARCH ALLE INNLEGG Fant ingen innlegg som passer ditt søk HJEM Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søn Man Tirs Ons Tors Fre Lør Januar Februar Mars April Mai Juni Juli August September Oktober November Desember Jan Feb Mar Apr Mai Jun Jul Aug Sep Okt Nov Des akkurat nå 1 minutt siden $$1$$ minutes ago 1 time siden $$1$$ hours ago I går $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago mer enn 5 uker siden Følgere Følg THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Del på sosiale media STEP 2: Klikk på linken Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy