Snart skal elever som går yrkesfag vg2 bestemme seg hva de vil gjøre videre! Trondheim kommune tilbyr læreplass i 12 ulike fag, og vi håper selvfølgelig at flest mulig som har startet på yrkesfag fullfører det 4-årige løpet. Vi har spurt 5 av våre lærlinger hvorfor de valgte å bli lærling:
|
Eirik Sivertsen |
Eirik Sivertsen, helsearbeiderfaget
Jeg ble lærling fordi jeg alltid har vært en person som er mye flinkere i praksis enn jeg er teoretisk. Jeg lærer bedre i praksis og når ser ting med egne øyne så får jeg et helt annet forhold til det enn hvis jeg leser om det (f. eks. sykdomslære). Jeg tjener penger mens jeg tar utdannelse og lærer å ta ansvar i livet. I jobben betyr det mye for mine kolleger og brukerne at jeg kommer tidsnok, er tilstede og gjør mitt beste. Da jeg valgte helse og omsorg på skolen var jeg ikke sikker på om jeg gjorde det rette valget, men nå angrer jeg ikke i det hele tatt!
|
Sander Langaas |
Sander Langaas, IKT-servicefaget
Jeg ble lærling fordi jeg ville gjøre mer praktisk arbeid og for å få tidlig arbeidserfaring. Jeg ville velge noe som kunne gi meg lønn under utdanning. Jeg hadde også mulighet til å bli lærling i et fag som passet mine interesser godt.
|
Lisa Mari Lyngstad |
Lisa Mari Lyngstad, kontor- og administrasjonsfaget
Etter å ha fullført påbygg for fire år siden og jobbet som vekter kjente jeg at det var på tide å ta tak i følelsen jeg har hatt om at det var noe annet jeg ønsket å gjøre. Det å jobbe på kontor er noe jeg egentlig alltid har sett for meg, så nå var det på tide å finne ut om det var den rette veien å gå. Høyere utdanning har ikke fristet noe særlig. Det å ha et fagbrev i bunn, og eventuelt bygge videre på senere frister mye mer. Angrer ikke ett sekund på at jeg valgte å sette meg på skolebenken igjen, og nå sitter her som kontorlærling!
|
Jonathan Ljøkjell |
Jonathan Ljøkjell, barne- og ungdomsarbeiderfaget
Jeg ble lærling siden at jeg er et veldig praktisk menneske som er veldig glad i å være med folk. Liker at folk skal ha det bra og liker å ha muligheten med å hjelpe dem. Utdanningen som barne og- ungdomsarbeider gir kvalifikasjoner som jeg kan bruke hele livet i alle settinger med mennesker. Det er med å gjør med til et bedre jeg. Det er et meningsfullt yrke, og jeg kan jobbe mange forskjellige plasser med ulik alder når ferdig utdannet. Det er en praktisk utdanning, det du lærer på skolen opplever du i praksis, samtidig som du får betalt for det.
|
Terese Helland Hansen |
Terese Helland Hansen, renholdsoperatørfaget
Jeg ble lærling i renholdsoperatørfaget for dette er noe jeg brenner for! Jeg startet som frisørlærling men fant ut at dette var ikke noe for meg. NAV hjalp meg til å finne ut hva jeg kunne tenkt meg å bli, så jeg ville prøve ut renhold. Jeg fikk meg raskt praksisplass hos Trondheim Eiendom som renholder. Jeg hadde selvfølgelig mine tvil først, for vasking hjemme er jo så utrolig kjedelig, men jeg fikk bakoversveis da jeg fant ut at det var absolutt ikke det. Jeg kom raskt på plass som praksiskandidat og jeg visste allerede da at jeg skulle utdanne meg som renholdsopratør. Det var på grunn av jobben, men veldig mye var kollegaene mine og trivselen. De tok meg veldig godt imot og jeg visste at dette var det jeg var skapt til å gjøre.
KOMMENTARER