$type=slider$meta=0$snip=0$rm=0$show=home$c=3$cate=hide

En annerledestid også for fagprøver

 

banner-fagprøve
Vi står i en annerledestid med beredskap og smittevern og med meteren mellom oss. Kan man gjennomføre fagprøver midt oppi dette, eller settes alt på vent? Anita Langdahl Johansen fra prøvenemnda forteller om hvordan de gjennomfører fagprøver i helsearbeiderfaget etter at koronaepidemien nådde landet. 

Når Norge stengte

Anita Langdahl JohansenI januar startet jeg som helt nytt medlem i prøvenemda og så veldig frem til å utøve den nye rollen som sensor. Dette var spennende og jeg så på det som en stor utfordring. Jeg fikk være med på en fagprøve i februar, hadde planlagt flere utover våren, men så slo koronaepidemien til, og hele Norge ble stengt. 

Det ble helt stans i gjennomføringen av fagprøver i perioden 16.03.2020 til 20.04.2020. Dette skapte utfordringer for mange, også oss i prøvenemda da avtalte fagprøver måtte utsettes på ubestemt tid. Trøndelag fylkeskommune startet jobben med å finne alternativ prøveavvikling og etter noen runder med kommunene ble det åpnet opp for å komme i gang 20.04.2020.

Hvordan gjennomfører vi fagprøven i koronatiden?  

Fagprøven må gjennomføres til dels elektronisk, men vi får lov til å møte kandidaten første og siste dag. All kommunikasjon på forhånd foregår pr.mail og telefon for vi har jo heller ikke lov til å overlevere papirer. 

Vi får ikke mulighet til å følge lærlingen for å observere den praktiske delen da vi ikke slipper inn på enhetene. Det blir utnevnt en observatør fra læreplassen som skal være våre øyne og ører under den praktiske delen, vi tar kontakt med observatør og går gjennom en veileder som er utarbeidet med tanke på hva de må ha fokus på. 

Etter den praktiske dagen ringer vi både lærling og observatør for å høre hvordan det har gått. Den tredje og siste dagen med den muntlige delen foregår som normalt med begge medlemmene fra prøvenemnda tilstede. 

Har vi lykkes? 

Jeg savner å få følge lærlingen alle de tre dagene da man får et mer helhetlig bilde av lærlingen, både oppgavene som skal gjøres og gjennomføringen. 

Det har vært en rar og utfordrende tid, men vi har klart og fått gjennomføre mange fagprøver i hele fylket etter denne modellen. Vi har alle lært nye ting og ikke minst i forhold til digitale verktøy. Det har vært en spennende tid med masse utfordringer for oss som sensorer, men jeg synes at vi klarer å gjennomføre gode alternative fagprøver. 

Det var viktig for lærlingene å få gjennomført fagprøven og vi har fått mange gode helsefagarbeidere som er klare til å gjøre en kjempegod jobb :-)

KOMMENTARER

Navn

AFF,9,aktivitørfaget,2,alle fag,12,anleggsgartnerfaget,2,barne- og ungdomsarbeiderfaget,9,bua,4,byggdrifterfaget,2,dokumentering,4,Erasmus+,3,fagbrev,5,fagopplæring,6,fagprøve,3,ferie,2,gjesteblogg,13,helsearbeiderfaget,14,IKT-servicefaget,5,inntak,2,institusjonskokkfaget,2,kjemiprosessfaget,1,kontor- og administrasjonsfaget,2,lærefag,11,læreløp,2,lærested,2,læretid,11,lærling,14,lønn,1,mediegrafikerfaget,2,rekruttering,4,renholdsoperatørfaget,2,side,3,veileder,5,vgs,1,
ltr
item
Mange muligheter: En annerledestid også for fagprøver
En annerledestid også for fagprøver
En annerledestid. Hvordan gjennomfører man fagprøver i helsearbeiderfaget midt oppi koronaepidemien?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgGrAu0W5OI6KrwN41KQKkK2t8TWetgEBX4wYD9j5EwUKOolQckp-0tuI2ZZT5NIrnfatFQ46b7X5mc9FeScD-3bF1JsYpwfbywxePLhPz7fHuQYYaz1mYiQnnvgpn732sKf1yxsZJK-LYT/w640-h241/fagpr%25C3%25B8ve.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgGrAu0W5OI6KrwN41KQKkK2t8TWetgEBX4wYD9j5EwUKOolQckp-0tuI2ZZT5NIrnfatFQ46b7X5mc9FeScD-3bF1JsYpwfbywxePLhPz7fHuQYYaz1mYiQnnvgpn732sKf1yxsZJK-LYT/s72-w640-c-h241/fagpr%25C3%25B8ve.jpg
Mange muligheter
https://www.fagopplaring.no/2020/10/annerledestid.html
https://www.fagopplaring.no/
https://www.fagopplaring.no/
https://www.fagopplaring.no/2020/10/annerledestid.html
true
1853367533177059085
UTF-8
Loaded All Posts Finner ikke innlegg SE ALLE Les mer Svar Kanseller svar Slett Av Hjem SIDER INNLEGG Se alle ANBEFALT FOR DEG LABEL ARKIV SEARCH ALLE INNLEGG Fant ingen innlegg som passer ditt søk HJEM Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søn Man Tirs Ons Tors Fre Lør Januar Februar Mars April Mai Juni Juli August September Oktober November Desember Jan Feb Mar Apr Mai Jun Jul Aug Sep Okt Nov Des akkurat nå 1 minutt siden $$1$$ minutes ago 1 time siden $$1$$ hours ago I går $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago mer enn 5 uker siden Følgere Følg THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Del på sosiale media STEP 2: Klikk på linken Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy