$type=slider$meta=0$snip=0$rm=0$show=home$c=3$cate=hide

Til skogen med helsearbeiderfaget

Rebecca - en annerledes læretid

Rebecca er tidligere lærling i helsearbeiderfaget, og fikk erfare at man ikke trenger å være på sykehjem eller hjemmetjeneste for å jobbe med faget.

Viktig med et godt grunnlag

Mange tror at dersom man skal finne en helsefagarbeiderlærling, da må man på et sykehjem. Det er liksom der man skal jobbe da, som lærling. Og jo, man vil nok finne en god del lærlinger på de forskjellige sykehjemmene i byen vår. For sannheten er jo at i den første tiden som lærling, da skal man lære mye. Veldig mye! Et sykehjem er derfor et fantastisk sted å begynne som lærling. Her vil man skape seg erfaringer man kan ta med seg på andre arbeidsplasser, og man har et godt grunnlag for veien videre.

Læretid i kommunen gir mange muligheter

helsefagarbeider og vedproduksjonPoenget med læretiden er jo at man skal få prøve seg på forskjellige områder. Jeg for eksempel, jeg jobbet først et år på sykehjem og var absolutt glad for den tiden jeg hadde der. Men, jeg kjente at det kanskje ikke var akkurat det jeg ville. Jeg visste ikke helt hva jeg ville egentlig. Via opplæringskontoret ble jeg introdusert til noe helt annet, noe jeg ikke visste at eksisterte engang. Det var nemlig et dagtilbud/aktivitetstilbud for psykisk utviklingshemmede, hvor vi sammen med brukerne i hovedsak produserer ved! Det viste seg at det over hele byen finnes dagtilbud for mennesker med forskjellige typer utviklingshemming, og hvert tilbud er ulike, og tilbyr forskjellige aktiviteter. Man har alt fra vedproduksjon til sansesenter, og alt imellom. Man finner tilbud med gårdsdrift og dyrepass, andre med kunst og håndtverksoppgaver, med søppelplukking og mye, mye mer. Tilbudene er varierte, og har alle bruk for helsefagarbeidere! Her vil helsefaglige kunnskaper gå hånd i hånd med oppgaver som er svært lite typisk for helsefaget. Jeg er utdannet helsefagarbeider, og jeg driver vedproduksjon! Vi går også på kino, turer, museum, henter juletre i skogen, vi bader og griller og koser oss. 

Helsearbeiderfaget i bo- og aktivitetstilbud

mange muligheter som lærling i helsearbeiderfagetnår helsearbeiderfaget drar til skogsDet finnes også en hel skare med boliger og bofellesskap i Trondheim kommune. Her bor det mennesker med spesielle behov, og for en helsefagarbeiderlærling er dette enda et godt alternativ når det kommer til arbeidsplasser. I boligene vil man være med på å bistå brukeren gjennom hverdagen, bistå dem i dagligdagse oppgaver som husstell, handling av mat, og ellers ting som gir brukeren en meningsfylt hverdag. Mange av brukerne som bor i disse boligene benytter seg også av de forskjellige aktivitetstilbudene. 

Det er altså mange muligheter som helsefagarbeiderlærling i Trondheim kommune. Det gjelder bare å være nysgjerrig, spørre, og du vil finne noe som passer for akkurat DEG! 

Med vennlig hilsen 
Rebecca Sætherhaug, tidligere lærling i Trondheim Kommune.

KOMMENTARER

Navn

AFF,9,aktivitørfaget,2,alle fag,12,anleggsgartnerfaget,2,barne- og ungdomsarbeiderfaget,9,bua,4,byggdrifterfaget,2,dokumentering,4,Erasmus+,3,fagbrev,5,fagopplæring,6,fagprøve,3,ferie,2,gjesteblogg,13,helsearbeiderfaget,14,IKT-servicefaget,5,inntak,2,institusjonskokkfaget,2,kjemiprosessfaget,1,kontor- og administrasjonsfaget,2,lærefag,11,læreløp,2,lærested,2,læretid,11,lærling,14,lønn,1,mediegrafikerfaget,2,rekruttering,4,renholdsoperatørfaget,2,side,3,veileder,5,vgs,1,
ltr
item
Mange muligheter: Til skogen med helsearbeiderfaget
Til skogen med helsearbeiderfaget
Rebecca har hatt en variert og spennende læretid, og fant ut at det er mange muligheter som lærling i Trondheim kommune.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgMFOcVDcSeT0-mRgE4G9olrGlRHyNthIBcJWc4T4lP2RNa9pynilX2TixyI6HKFjo3dXiqOrsK9jLXG8qU3znmxBtrGyQNlUdOwxZvM9vXbk4Sbwsc12j3EdD3p52_RyNsgpKldkw4B8ZP/w640-h242/rebecca-banner.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgMFOcVDcSeT0-mRgE4G9olrGlRHyNthIBcJWc4T4lP2RNa9pynilX2TixyI6HKFjo3dXiqOrsK9jLXG8qU3znmxBtrGyQNlUdOwxZvM9vXbk4Sbwsc12j3EdD3p52_RyNsgpKldkw4B8ZP/s72-w640-c-h242/rebecca-banner.jpg
Mange muligheter
https://www.fagopplaring.no/2020/10/til-skogen-med-helsearbeiderfaget.html
https://www.fagopplaring.no/
https://www.fagopplaring.no/
https://www.fagopplaring.no/2020/10/til-skogen-med-helsearbeiderfaget.html
true
1853367533177059085
UTF-8
Loaded All Posts Finner ikke innlegg SE ALLE Les mer Svar Kanseller svar Slett Av Hjem SIDER INNLEGG Se alle ANBEFALT FOR DEG LABEL ARKIV SEARCH ALLE INNLEGG Fant ingen innlegg som passer ditt søk HJEM Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søn Man Tirs Ons Tors Fre Lør Januar Februar Mars April Mai Juni Juli August September Oktober November Desember Jan Feb Mar Apr Mai Jun Jul Aug Sep Okt Nov Des akkurat nå 1 minutt siden $$1$$ minutes ago 1 time siden $$1$$ hours ago I går $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago mer enn 5 uker siden Følgere Følg THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Del på sosiale media STEP 2: Klikk på linken Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy