$type=slider$meta=0$snip=0$rm=0$show=home$c=3$cate=hide

Mediegrafikerlærling i Trondheim kommune

Rikke er mediegrafikerlærling i Trondheim kommune

Trondheim kommune er lærebedrift for mediegrafikerfaget, og vi har bedt Rikke Leraand fortelle om sin reise til å bli mediegrafikerlærling. 

Finn din egen vei

Rikke Leraand. Foto: Øyvind Blomstereng
Foto: Øyvind Blomstereng
Helt fra barneskolen har både foreldre, lærere, tanter og onkler og de fleste andre som er eldre enn deg en eller annen formening om hvordan livet ditt skal bli. Store ambisjoner, høye mål, for du, du skal bli den beste. Du skal gjerne bli lege, advokat og ingeniør, og aller helst alle tre på en gang. Mange mener bachelor og mastergrader er det som skal til for at man lykkes i jobblivet, man bør ha så mye utdanning som mulig. Til en viss grad stemmer vel dette, men hva med oss som ikke liker skole? Hva med oss som heller vil være kreative og vil vise fram det vi er flinke på, på en annen måte? 

Det finnes mange retninger man kan gå, uansett hva du vil bli er det sjeldent kun en måte å bli det på.  I min oppvekst har jeg fått høre fra lærere at det lureste man kan gjøre er å gå rett fra videregående til å studere. Helst noe “ordentlige” studier hvor du enkelt får deg en høyt lønnet jobb med en gang. 

Om alle hadde begynt å studere rett etter skolen, på samme studier og fått samme jobber, hadde vi jo alle blitt like. Hva er morsomt med det? Det som er gøy er å møte nye folk som holder på med helt andre ting enn du selv holder på med. Det er gøy å være forskjellige. Det er gøy å lære av hverandre. 


Rikke Leraand. Foto: Øyvind Blomstereng
Foto: Øyvind Blomstereng


Muligheter og utfordringer

Det året så å si alle vennene mine begynte å studere, bestemte jeg meg for å søker på en stilling som lærling i mediegrafikerfaget hos Trondheim kommune. Et utdanningsløp over to år stappfull av mange muligheter og utfordringer som skal forberede meg på jobblivet innenfor dette yrket. Muligheten til å komme inn som ung og få sjansen til å jobbe med så erfarne og flinke folk er overveldende. 

Selv om man kanskje kjenner litt på at man er den yngste rundt lunsjbordet, når samtaleemnene av og til handler om ting som skjedde før du ble født, har det ikke så mye å si, da de har så mye erfaring og kunnskap de bare venter på å få lære bort til deg. Uansett hva du lurer på eller ikke får til, sitter de på en eller annen måte alltid inne med et svar som er til god hjelp. 

Rikke Leraand. Foto: Øyvind Blomstereng
Foto: Øyvind Blomstereng
En verdi i det man skaper

Fra skolen er man ofte vant til at det man lager blir vurdert, man får en karakter, før det havner i en skuff eller i en mappe på pcen som man aldri åpner igjen. I arbeidslivet blir det du lager brukt og man ser at det man gjør har en mening og en verdi. Selv om det er veldig spennende og gøy, er det en overgang man må venne seg litt til. Det å slippe karakterpresset og heller få direkte og tydelige tilbakemeldinger på hvordan det kan bli bedre gjør til at man ikke mister motivasjonen like lett og det er lettere å holde motet oppe.

Ta sjansen!

Er du usikker på om du vil studere eller ikke, usikker på om det er veien du egentlig vil gå, vil jeg absolutt anbefale deg å sjekk ut om det å bli lærling kan være noe for deg. Ingen er like, så hvorfor skal vi studere og jobbe likt? Tørr å vær deg selv og gå din egen vei. Ta en sjanse å bli lærling, det er verdt det.

KOMMENTARER

Navn

AFF,9,aktivitørfaget,2,alle fag,12,anleggsgartnerfaget,2,barne- og ungdomsarbeiderfaget,9,bua,4,byggdrifterfaget,2,dokumentering,4,Erasmus+,3,fagbrev,5,fagopplæring,6,fagprøve,3,ferie,2,gjesteblogg,13,helsearbeiderfaget,14,IKT-servicefaget,5,inntak,2,institusjonskokkfaget,2,kjemiprosessfaget,1,kontor- og administrasjonsfaget,2,lærefag,11,læreløp,2,lærested,2,læretid,11,lærling,14,lønn,1,mediegrafikerfaget,2,rekruttering,4,renholdsoperatørfaget,2,side,3,veileder,5,vgs,1,
ltr
item
Mange muligheter: Mediegrafikerlærling i Trondheim kommune
Mediegrafikerlærling i Trondheim kommune
Trondheim kommune er lærebedrift for mediegrafikerfaget, og vi har bedt Rikke Leraand fortelle om sin reise til å bli mediegrafikerlærling.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh3cwTzN24NB8iZlp5l7ddCacK42QNL7B7K0_xVRhNc_yqDLGvZ0Z7kqWkWKy08uBtJZNA4RjL9hV3CqRFyrrvT7nCwrTL52AHJcJpO8DTncL3a1Xny-doLhTMoxHoUmuDPB0DlKrSOTsML/s16000/rikke-mediegrafikerlaerling.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh3cwTzN24NB8iZlp5l7ddCacK42QNL7B7K0_xVRhNc_yqDLGvZ0Z7kqWkWKy08uBtJZNA4RjL9hV3CqRFyrrvT7nCwrTL52AHJcJpO8DTncL3a1Xny-doLhTMoxHoUmuDPB0DlKrSOTsML/s72-c/rikke-mediegrafikerlaerling.jpg
Mange muligheter
https://www.fagopplaring.no/2020/11/mediegrafikerfaget-Rikke.html
https://www.fagopplaring.no/
https://www.fagopplaring.no/
https://www.fagopplaring.no/2020/11/mediegrafikerfaget-Rikke.html
true
1853367533177059085
UTF-8
Loaded All Posts Finner ikke innlegg SE ALLE Les mer Svar Kanseller svar Slett Av Hjem SIDER INNLEGG Se alle ANBEFALT FOR DEG LABEL ARKIV SEARCH ALLE INNLEGG Fant ingen innlegg som passer ditt søk HJEM Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søn Man Tirs Ons Tors Fre Lør Januar Februar Mars April Mai Juni Juli August September Oktober November Desember Jan Feb Mar Apr Mai Jun Jul Aug Sep Okt Nov Des akkurat nå 1 minutt siden $$1$$ minutes ago 1 time siden $$1$$ hours ago I går $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago mer enn 5 uker siden Følgere Følg THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Del på sosiale media STEP 2: Klikk på linken Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy