$type=slider$meta=0$snip=0$rm=0$show=home$c=3$cate=hide

Renholdsoperatørfaget - Viktigere enn noensinne!

Visste du at Trondheim kommune har renholdsoperatør som lærefag? 2020 har vært et utfordrende år også for renholdere. Rune Andrè Almo er avdelingsleder for renhold hos Trondheim eiendom. Les nedenfor hvordan hans avdeling har opplevd dette året.

Rune Andrè Almo
Rune Andrè Almo
"På renhold har vi opplevd en del endringer under corona pandemien, men jeg vil først og fremst trekke frem flere positive trekk her. Vi blir i mye større grad anerkjent ute blant enhetene for den jobben vi gjør. Renhold er et viktig fag for de fleste og nå ser man viktigheten av et faglig godt renhold. Vi benyttes i mye større grad som faglige sparringspartnere og blir tatt med inn i møter for å si noe om hvordan vi sammen kan koordinere renholdet og nye rutiner. Vi har stått på i alle enheter og vår tilstedeværelse anses enda viktigere enn før. Vi er i større grad mer påpasselige med ikke å ha nærkontakt med brukere da vi må unngå risiko for smitte, men vi er tilstede og gjør jobben tross dette. Samarbeid er kommet sterkere frem gjennom denne situasjonen da dette er et felles løft for å bekjempe pandemien."

Videre sier Almo at renholderne i større grad føler seg sett gjennom pandemien og at deres fagkompetanse i enda større grad blir verdsatt. Medvirkningen ute i enheten er blitt mye bedre da brukerne ser at deres innsats for rene og ryddige arealer er avgjørende for det helhetlige innemiljøet. Fra ledelsen har vi forsøkt å være både støttende som er en viktig faktor for at hver enkelt skal føle seg trygg på jobb. Vi har unngått smitte så langt med et unntak og har gleden av å ha ansatte med høy arbeidsmoral, stor arbeidsglede og med en utrettelig innsatsvilje.

Renholdere ved Trondheim eiendom
Renholdere ved Trondheim eiendom har hatt ekstra mye å gjøre dette året.

Om renholdsoperatørfaget

Renholdsoperatørfaget skal søke å sikre et godt innemiljø, materielle verdier og hygiene. Faget skal bidra til kunnskap om bruk av kjemikalier, metoder og materialer og miljøvennlige produkter og metoder. Renholdsoperatører bidrar til vedlikehold av overflater i ulike typer bygg, anlegg og transportmidler. Faget er et forvaltnings-, drifts- og vedlikeholdsfag. 

Opplæringen skal

  • gi kompetanse på regelmessig og periodisk renhold og spesialrenhold i ulike typer bygg og transportmidler. 
  • vektlegge rengjøring og vedlikehold av vegger, himlinger, gulv og inventar. 
  • legge vekt på kravene til estetikk, økonomi, hygiene og innemiljø. 
  • bidra til å fremme kreativitet, gode arbeidsvaner og evne til kommunikasjon med kunder, kollegaer og andre samarbeidspartnere.
  • bidra til etisk bevisstgjøring, flerkulturell forståelse, likeverd og respekt. 
  • legge vekt på å utvikle faglig fellesskap og bransjeforståelse. 
  • ivareta krav til helse, miljø og sikkerhet.
Fullført og bestått opplæring fører fram til fagbrev. Der det er store sjanser for å få jobb etter læretid! Trondheim kommune lyser ut lærlingstillinger til renholdsoperatørfaget medio februar, med oppstart i midten av august. 

KOMMENTARER

Navn

AFF,9,aktivitørfaget,2,alle fag,12,anleggsgartnerfaget,2,barne- og ungdomsarbeiderfaget,9,bua,4,byggdrifterfaget,2,dokumentering,4,Erasmus+,3,fagbrev,5,fagopplæring,6,fagprøve,3,ferie,2,gjesteblogg,13,helsearbeiderfaget,14,IKT-servicefaget,5,inntak,2,institusjonskokkfaget,2,kjemiprosessfaget,1,kontor- og administrasjonsfaget,2,lærefag,11,læreløp,2,lærested,2,læretid,11,lærling,14,lønn,1,mediegrafikerfaget,2,rekruttering,4,renholdsoperatørfaget,2,side,3,veileder,5,vgs,1,
ltr
item
Mange muligheter: Renholdsoperatørfaget - Viktigere enn noensinne!
Renholdsoperatørfaget - Viktigere enn noensinne!
Visste du at Trondheim kommune har renholdsoperatør som lærefag? Les hvordan Covid-19 har påvirket denne yrkesgruppen.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg-0mF5iFvBriRor9YLp62jHP3k0j1Ubi-9VVUwNDCFKnAdriagDD5u7aTNVahbBq_Dm-PbFHsUY5bM21ZTFLXMHEJ4s8GHLfbOeZxsg33DuM33Wpujuz4R3WV7faSqAiRLtn14tIUpmih1/w640-h241/banner-renholdsoperat%25C3%25B8r.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg-0mF5iFvBriRor9YLp62jHP3k0j1Ubi-9VVUwNDCFKnAdriagDD5u7aTNVahbBq_Dm-PbFHsUY5bM21ZTFLXMHEJ4s8GHLfbOeZxsg33DuM33Wpujuz4R3WV7faSqAiRLtn14tIUpmih1/s72-w640-c-h241/banner-renholdsoperat%25C3%25B8r.jpg
Mange muligheter
https://www.fagopplaring.no/2020/12/renholdsoperatorfaget.html
https://www.fagopplaring.no/
https://www.fagopplaring.no/
https://www.fagopplaring.no/2020/12/renholdsoperatorfaget.html
true
1853367533177059085
UTF-8
Loaded All Posts Finner ikke innlegg SE ALLE Les mer Svar Kanseller svar Slett Av Hjem SIDER INNLEGG Se alle ANBEFALT FOR DEG LABEL ARKIV SEARCH ALLE INNLEGG Fant ingen innlegg som passer ditt søk HJEM Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søn Man Tirs Ons Tors Fre Lør Januar Februar Mars April Mai Juni Juli August September Oktober November Desember Jan Feb Mar Apr Mai Jun Jul Aug Sep Okt Nov Des akkurat nå 1 minutt siden $$1$$ minutes ago 1 time siden $$1$$ hours ago I går $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago mer enn 5 uker siden Følgere Følg THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Del på sosiale media STEP 2: Klikk på linken Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy