$type=slider$meta=0$snip=0$rm=0$show=home$c=3$cate=hide

Vi tok sjansen, vi tok videreutdanning

Sissel og Marit
En er aldri ferdig utlært. Sissel og Marit er barne- og ungdomsarbeidere som så en mulighet til å få faglig påfyll samtidig som de bygget på utdanninga si. Les om hvordan de tok et års fagskole kombinert med jobb.

Et kinderegg

Våren 2015 la Fagakademiet ut et tilbud om videreutdanning for barne- og ungdomsarbeidere. Studiet gikk deltid, og ga 60 studiepoeng over 2 år. Dette vekket en nysgjerrighet i oss. 

Det var et tilbud som omfattet flere elementer i en barnehagehverdag, og som vi anså som potensielt kjempeinteressant. I tillegg ville det gi oss en faglig ballast, studiepoeng og økt lønn, da snakker vi et rent kinderegg.

Selv om det den gang var et studium som kostet en del, både i penger, fritid og innsats, så våget vi sammen å kaste oss ut i det. Ved hjelp av studiestipend fra fagforbundet, og velvilje fra leder i form av litt permisjon med lønn, ble det gjennomførbart.

Sissel og Marit foran barnehagen

Sissel og Marit er glad for videreutdanninga.

Lærer av å møte likesinnede

Det som møtte oss var et rom fullt av likesinnede. Her var det barne- og ungdomsarbeidere fra ulike steder i landet og som jobbet både i barneskole, ungdomsskole, videregående skole, SFO og barnebolig. En allsidig gruppe med mye praksis og erfaringer samlet om følgende tema:

  • Omsorg, lek, læring og danning
  • Mellommenneskelig kommunikasjon 
  • Spesialpedagogikk og pedagogiske tiltak
  • Administrativ og pedagogisk ledelse

Nyttig kunnskap vi kan ta med tilbake til arbeidshverdagen

Sett i ettertid, har vi helt klart profitert på at vi tok studie sammen. Det førte til at vi fikk en utvidet profesjonell forståelse som kunne utøves i kollegiet med større trygghet, og en mulighet for mang en refleksjon i etterkant.

Det må derimot påpekes at det ikke må være til hinder om man ikke har noen å studere med, da atmosfæren og takhøyden i undervisningsrommet var upåklagelig. 

Vi sitter igjen med minner fra ei flott studietid, som ga oss masse erfaringsutvekslinger, nye perspektiver og gode refleksjoner til bruk i jobben som barne- og ungdomsarbeider.


Hilsen Sissel og Marit

Barne- og ungdomsarbeidere med 1-års fagskoleKOMMENTARER

Navn

AFF,9,aktivitørfaget,2,alle fag,12,anleggsgartnerfaget,2,barne- og ungdomsarbeiderfaget,9,bua,4,byggdrifterfaget,2,dokumentering,4,Erasmus+,3,fagbrev,5,fagopplæring,6,fagprøve,3,ferie,2,gjesteblogg,13,helsearbeiderfaget,14,IKT-servicefaget,5,inntak,2,institusjonskokkfaget,2,kjemiprosessfaget,1,kontor- og administrasjonsfaget,2,lærefag,11,læreløp,2,lærested,2,læretid,11,lærling,14,lønn,1,mediegrafikerfaget,2,rekruttering,4,renholdsoperatørfaget,2,side,3,veileder,5,vgs,1,
ltr
item
Mange muligheter: Vi tok sjansen, vi tok videreutdanning
Vi tok sjansen, vi tok videreutdanning
Videreutdanning innen barne- og ungdomsarbeiderfaget. Sissel og Marit tok sjansen og videreutdannet seg med fagskole.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEijl42-x6V7Jo73PVl_VIc5AoUNimjar5aVNrdkdhdSm8y1SeIaW5LzVv7t802AU5qVuopFJ_ygf8XBqwA639VcVfc8_60c9vHMQLiCKU_wD8GJxzTnTjEdOPT3pERrGUGFD56kaaqELK6p/w640-h241/videreutdanning.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEijl42-x6V7Jo73PVl_VIc5AoUNimjar5aVNrdkdhdSm8y1SeIaW5LzVv7t802AU5qVuopFJ_ygf8XBqwA639VcVfc8_60c9vHMQLiCKU_wD8GJxzTnTjEdOPT3pERrGUGFD56kaaqELK6p/s72-w640-c-h241/videreutdanning.jpg
Mange muligheter
https://www.fagopplaring.no/2021/05/vi-tok-sjansen-vi-tok-videreutdanning.html
https://www.fagopplaring.no/
https://www.fagopplaring.no/
https://www.fagopplaring.no/2021/05/vi-tok-sjansen-vi-tok-videreutdanning.html
true
1853367533177059085
UTF-8
Loaded All Posts Finner ikke innlegg SE ALLE Les mer Svar Kanseller svar Slett Av Hjem SIDER INNLEGG Se alle ANBEFALT FOR DEG LABEL ARKIV SEARCH ALLE INNLEGG Fant ingen innlegg som passer ditt søk HJEM Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søn Man Tirs Ons Tors Fre Lør Januar Februar Mars April Mai Juni Juli August September Oktober November Desember Jan Feb Mar Apr Mai Jun Jul Aug Sep Okt Nov Des akkurat nå 1 minutt siden $$1$$ minutes ago 1 time siden $$1$$ hours ago I går $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago mer enn 5 uker siden Følgere Følg THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Del på sosiale media STEP 2: Klikk på linken Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy