$type=slider$meta=0$snip=0$rm=0$show=home$c=3$cate=hide

Reisebrev fra Italia

opplæringskonsulenter og veiledere

 Visste du at noen av lærlingene våre tar noe av læretida si i utlandet? Ingeborg og Anne fra opplæringskontoret har skrevet et reisebrev fra lærlingbesøk i Italia tidligere i vår. 


Utveksling via Erasmus+

Gjennom samarbeid med Erasmus + fikk 4 lærlinger fra Trondheim kommune dra på utveksling til Italia i 3 måneder. To lærlinger fra barne- og ungdomsarbeiderfaget jobbet i en barnehage, og to lærlinger fra helsearbeiderfaget jobbet i et dagtilbud for utviklingshemmede.

Vi var så heldige at vi kunne reise ned til Vicenza i Italia og besøke lærlingene. Helle og Mona (veiledere for lærlingene som kommer fra barne- og ungdomsarbeiderfaget) ble med oss på turen. 

På forkant av turen hadde vi fått informasjon om byen, reiserute og programmet vi skulle gjennom når vi kom til Italia. Til sammen var vi en gruppe på 14 stk som skulle nedover samme uke, og være med på å besøke hverandres lærlinger. Det var lærlinger i servitørfaget, restaurant og matfag og butikkfaget der nede sammen våre fire lærlinger fra Trondheim kommune. 

Hele reisefølget
Reisefølget vårt

Reisen nedover startet fra Trondheim til Finland og videre til Venezia. Da vi kom frem tok vi buss, tog og taxi for å komme oss frem til hotellet i Vicenza. Vi var veldig stolte når vi klarte dette helt alene i et fremmed land for første gang. 

Venezia
Vi rakk også litt sightseeing i Venezia

Vi bodde på et fint hotell litt utenfor byen sammen med de 14 andre som reiste fra Norge. Her hadde vi fine rom, og godt vertskap. Frokosten besto for det meste av søtsaker. 

Uken i Italia gikk veldig fort da det var et tett program. Det besto av både kulturelle og faglige opplevelser. Vi fikk heldigvis tid til middag sammen med lærlingene den ene kvelden, i tillegg til å møte de ute i bedrift.

Middag med lærlinger
Middag med veiledere og lærlinger

Det var veldig interessant å se de ulike bedriftene, og treffe lærlingene i disse elementene. Det var spennende å se de kulturelle forskjellene mellom Norge og Italia. Dette er noe lærlingene også har stort utbytte av. 

Vi lærte fort at ikke alle italienerne er gode i engelsk, men vi klarte alltid å gjøre oss forstått, både med kroppsspråk, tegnspråk og engelsk. 

Vi håper flere lærlinger i Trondheim kommune ønsker å prøve utveksling i utlandet i 3 mnd gjennom sin læretid, da dette danner både nye vennskap, modning og opplevelser for livet. Og, vi drar gjerne på besøk igjen vi, til neste gang 😉

Helle og Ingrid, lærling i barne- og ungdomsarbeiderfaget
Veileder Helle med lærling Ingrid

Maria, lærling i barne- og ungdomsarbeiderfaget
Alessandra og lærling Marie

KOMMENTARER

Navn

AFF,9,aktivitørfaget,2,alle fag,12,anleggsgartnerfaget,2,barne- og ungdomsarbeiderfaget,9,bua,4,byggdrifterfaget,2,dokumentering,4,Erasmus+,3,fagbrev,5,fagopplæring,6,fagprøve,3,ferie,2,gjesteblogg,13,helsearbeiderfaget,14,IKT-servicefaget,5,inntak,2,institusjonskokkfaget,2,kjemiprosessfaget,1,kontor- og administrasjonsfaget,2,lærefag,11,læreløp,2,lærested,2,læretid,11,lærling,14,lønn,1,mediegrafikerfaget,2,rekruttering,4,renholdsoperatørfaget,2,side,3,veileder,5,vgs,1,
ltr
item
Mange muligheter: Reisebrev fra Italia
Reisebrev fra Italia
Reisebrev fra lærlingbesøk i Italia
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgh-htnyNvn0xSfdMxke4ogZX9MWfxswXUJPJ6nXGYP86kpxHR01Rp1hWGQFg3XHJxbJn6fR-Kp7LGHbSCY-j4D2v6j_Mre85J9wvoYEul-7wM3LjNWfGNVDTx2tgfj2tWTQuzRngTaylmZI2DtbVO41Mhh9BR7GLV44TBLqZJEjWyTqq5YwKNH4WiifA/w640-h242/banner-utveksling.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgh-htnyNvn0xSfdMxke4ogZX9MWfxswXUJPJ6nXGYP86kpxHR01Rp1hWGQFg3XHJxbJn6fR-Kp7LGHbSCY-j4D2v6j_Mre85J9wvoYEul-7wM3LjNWfGNVDTx2tgfj2tWTQuzRngTaylmZI2DtbVO41Mhh9BR7GLV44TBLqZJEjWyTqq5YwKNH4WiifA/s72-w640-c-h242/banner-utveksling.jpg
Mange muligheter
https://www.fagopplaring.no/2023/06/reisebrev-fra-italia.html
https://www.fagopplaring.no/
https://www.fagopplaring.no/
https://www.fagopplaring.no/2023/06/reisebrev-fra-italia.html
true
1853367533177059085
UTF-8
Loaded All Posts Finner ikke innlegg SE ALLE Les mer Svar Kanseller svar Slett Av Hjem SIDER INNLEGG Se alle ANBEFALT FOR DEG LABEL ARKIV SEARCH ALLE INNLEGG Fant ingen innlegg som passer ditt søk HJEM Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søn Man Tirs Ons Tors Fre Lør Januar Februar Mars April Mai Juni Juli August September Oktober November Desember Jan Feb Mar Apr Mai Jun Jul Aug Sep Okt Nov Des akkurat nå 1 minutt siden $$1$$ minutes ago 1 time siden $$1$$ hours ago I går $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago mer enn 5 uker siden Følgere Følg THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Del på sosiale media STEP 2: Klikk på linken Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy