$type=slider$meta=0$snip=0$rm=0$show=home$c=3$cate=hide

Institusjonskokkfaget

Institusjonskokkfaget

Mat er ikke bare mat. For noen kan det være dagens høydepunkt. En institusjonskokk er en kokk som arbeider på industrielle kjøkken ved små og store institusjoner.  Ofte for personer som har spesielle behov eller som ikke kan eller har mulighet til å lage maten sin selv. Det er mye som skal planlegges, tilrettelegges og tilberedes før maten er servert. En institusjonskokk skal kunne lage næringsrik mat i stor skala som ser innbydende ut, og som gir en positiv opplevelse for mottakeren. Samtidig må man ta hensyn til ulike behov, som for eksempel allergier, matintoleranse, mengde fett, salt og sukker. 

 


Et yrke hvor kreativitet og nøyaktighet er viktig

Institusjonskokkfaget har utviklet seg i samsvar med at ernæring og helse har fått mer oppmerksomhet. Matproduksjonen krever god planlegging, og man må jobbe nøye og effektivt i samarbeid med andre. Teori rundt næringsstoffer, kosthold og helse er en stor del av faget. I tillegg er det viktig med fokus på matglede, sensorikk og estetikk. Måltidet bør se innbydende ut, samtidig som det gir en god smaksopplevelse og dekker mottakerens næringsbehov. Se her for læreplan til opplæring i bedrift.


Lærlinger ved Produksjonskjøkkenet
Produksjonskjøkkenet i Trondheim kommune

Produksjonskjøkkenet har både lærlinger og skoleelever i praksis. De produserer mat til institusjoner, hjemmeboende, catering med mer. I tillegg til de daglige gjøremålene får lærlingene mulighet til å utvikle seg i faget ved å velge egne oppgaver, som for eksempel baking eller lage pålegg. 

Les fagarbeider Torild Isaksens beskrivelse om hvordan det er å være lærling i Institusjonskokkfaget

 

Lyst til å bli lærling i Institusjonskokkfaget?

For å bli lærling i Institusjonskokkfaget må du ha gått vg1 restaurant- og matfag, og vg2 kokk- og servitørfag. Se utdanning.no for mer informasjon om utdanningsløpet. 

Trondheim kommune lyser ut lærlingstillinger i midten av februar hvert år, med søknadsfrist 1. mars. Oppstart som lærling er medio august samme år. 


KOMMENTARER

Navn

AFF,9,aktivitørfaget,2,alle fag,12,anleggsgartnerfaget,2,barne- og ungdomsarbeiderfaget,9,bua,4,byggdrifterfaget,2,dokumentering,4,Erasmus+,3,fagbrev,5,fagopplæring,6,fagprøve,3,ferie,2,gjesteblogg,13,helsearbeiderfaget,14,IKT-servicefaget,5,inntak,2,institusjonskokkfaget,2,kjemiprosessfaget,1,kontor- og administrasjonsfaget,2,lærefag,11,læreløp,2,lærested,2,læretid,11,lærling,14,lønn,1,mediegrafikerfaget,2,rekruttering,4,renholdsoperatørfaget,2,side,3,veileder,5,vgs,1,
ltr
item
Mange muligheter: Institusjonskokkfaget
Institusjonskokkfaget
Fagbrev i Institusjonskokkfaget? Institusjonskokken lager næringsrik mat i stor skala som ser innbydende ut og gir en positiv opplevelse for mottaker.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiEkVlEkODRGW34OUZxRX3qKRpVh0dHyi3l0CQvIKsBUjVe_HYB6htxsSj0wtoYw4KVXxWFdBBkk8A6A1-Gq_HPIYuSBmS8AbGjw0TT343rvrq8eJDR9-sHKFUvqk7Pco-d3cho0D5O2jsE/w640-h242/kokk2021.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiEkVlEkODRGW34OUZxRX3qKRpVh0dHyi3l0CQvIKsBUjVe_HYB6htxsSj0wtoYw4KVXxWFdBBkk8A6A1-Gq_HPIYuSBmS8AbGjw0TT343rvrq8eJDR9-sHKFUvqk7Pco-d3cho0D5O2jsE/s72-w640-c-h242/kokk2021.jpg
Mange muligheter
https://www.fagopplaring.no/2021/02/institusjonskokkfaget.html
https://www.fagopplaring.no/
https://www.fagopplaring.no/
https://www.fagopplaring.no/2021/02/institusjonskokkfaget.html
true
1853367533177059085
UTF-8
Loaded All Posts Finner ikke innlegg SE ALLE Les mer Svar Kanseller svar Slett Av Hjem SIDER INNLEGG Se alle ANBEFALT FOR DEG LABEL ARKIV SEARCH ALLE INNLEGG Fant ingen innlegg som passer ditt søk HJEM Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søn Man Tirs Ons Tors Fre Lør Januar Februar Mars April Mai Juni Juli August September Oktober November Desember Jan Feb Mar Apr Mai Jun Jul Aug Sep Okt Nov Des akkurat nå 1 minutt siden $$1$$ minutes ago 1 time siden $$1$$ hours ago I går $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago mer enn 5 uker siden Følgere Følg THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Del på sosiale media STEP 2: Klikk på linken Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy