$type=slider$meta=0$snip=0$rm=0$show=home$c=3$cate=hide

Helse- og oppvekstfag

Helse- og oppvekstfag banner

De fagene hvor Trondheim kommune tar inn flest lærlinger er helsearbeiderfaget og barne- og ungdomsarbeiderfaget. Begge disse starter med VG1 helse- og oppvekstfag, hvor elevene gjerne har praksis i begge retningene før de velger hvilken vei de skal gå videre. Les mer om helse- og oppvekstfag på vilbli.no 

Kommunikasjon, samarbeid og respekt for andre er viktige nøkkelegenskaper. Du må være flink til å komme i kontakt med mennesker, samhandle og være ansvarsbevisst. Du må kunne bry deg om, vise omsorg og hensyn til andre. Liker du å jobbe med mennesker, kan et av disse fagene være noe for deg. 

Helsearbeiderfaget

Helsefagarbeideren utfører praktisk pleie, omsorg og miljøarbeid. Helsefagarbeideren er ofte den som kommer tettest på de ulike pasientene og dere familier. Helsefagarbeiderens viktigste oppgaver er behandling og rehabilitering, men også forebygging av sykdom hos pasienten. Som lærling i helsearbeiderfaget har man mange muligheter i kommunen. Som regel starter læretiden med ett år på sykehjem, hvor man får et godt grunnlag for videre praksis. Det siste året er gjerne delt i to ulike områder, for eksempel hjemmetjeneste, bo- og aktivitetstilbud eller helsehus. Trondheim kommune har en samarbeidsavtale med St. Olavs hospital, så noen av lærlingene får også praksis på sykehuset i løpet av læretiden sin. 

Les innlegget til Rebecca, om en læretid som ikke var helt slik hun hadde trodd på forhånd: Til skogen med helsearbeiderfaget.  

Helsefagarbeider er et yrke for fremtiden. Trondheim kommune skisserer et bemanningsbehov på om lag 1300 nye stillinger innenfor helse og velferd frem mot år 2035.


Barne- og ungdomsarbeiderfaget

En barne- og ungdomsarbeider jobber med å tilrettelegge og gjennomføre ulike pedagogiske tilbud for barn og ungdom. Målet er å styrke barn og unges selvfølelse og identitet. Aktivitetene kan være lek, drama, litteratur, sang og musikk, forming, friluftsaktiviteter eller daglige gjøremål som matlaging og husarbeid. Barne- og ungdomsarbeideren jobber i nært samarbeid med barn, ungdom, foresatte og kolleger.

Som lærling i kommunen har du som regel praksis både i barnehage og på skole/SFO. 

Jeg har et fantastisk yrke som jeg er så stolt av! skrev Rita i et innlegg i 2019. Og vi er helt enig. Å være barne- og ungdomsarbeider er et yrke som bør verdsettes som gull, for jobben de gjør er utrolig viktig for barna.

Læreplassgaranti

Visste du at Trondheim kommune har læreplassgaranti for helse- og oppvekstfag? Vi trenger flere fagarbeidere, og har mange gode læreplasser klare til å ta imot lærlinger.  Les mer om læreplass-garantien i dette innlegget. 

Lyst til å bli lærling i helsearbeiderfaget eller barne- og ungdomsarbeiderfaget? Trondheim kommune lyser ut lærlingstillinger i midten av februar hvert år, med søknadsfrist 1. mars. Oppstart som lærling er medio august samme år. 

KOMMENTARER

Navn

AFF,9,aktivitørfaget,2,alle fag,12,anleggsgartnerfaget,2,barne- og ungdomsarbeiderfaget,9,bua,4,byggdrifterfaget,2,dokumentering,4,Erasmus+,3,fagbrev,5,fagopplæring,6,fagprøve,3,ferie,2,gjesteblogg,13,helsearbeiderfaget,14,IKT-servicefaget,5,inntak,2,institusjonskokkfaget,2,kjemiprosessfaget,1,kontor- og administrasjonsfaget,2,lærefag,11,læreløp,2,lærested,2,læretid,11,lærling,14,lønn,1,mediegrafikerfaget,2,rekruttering,4,renholdsoperatørfaget,2,side,3,veileder,5,vgs,1,
ltr
item
Mange muligheter: Helse- og oppvekstfag
Helse- og oppvekstfag
Bli lærling og ta fagbrev i helsearbeiderfaget eller barne- og ungdomsarbeiderfaget, to store og viktige lærefag i Trondheim kommune.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEglsDfUzsnM3kDAvagljXadiBP1wMEME1YZSbhczAXoGVgiQcJWDTBSQ9-DMcAwmAOYL_s6SzqPdAeRhHKBc0n8zN7t-Z6bwbuSCPXNOVZGII9sAzOJsodemv2pKj_uSVSrHdldiAiKKs4q/w640-h242/banner-HO.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEglsDfUzsnM3kDAvagljXadiBP1wMEME1YZSbhczAXoGVgiQcJWDTBSQ9-DMcAwmAOYL_s6SzqPdAeRhHKBc0n8zN7t-Z6bwbuSCPXNOVZGII9sAzOJsodemv2pKj_uSVSrHdldiAiKKs4q/s72-w640-c-h242/banner-HO.jpg
Mange muligheter
https://www.fagopplaring.no/2021/02/helse-og-oppvekstfag.html
https://www.fagopplaring.no/
https://www.fagopplaring.no/
https://www.fagopplaring.no/2021/02/helse-og-oppvekstfag.html
true
1853367533177059085
UTF-8
Loaded All Posts Finner ikke innlegg SE ALLE Les mer Svar Kanseller svar Slett Av Hjem SIDER INNLEGG Se alle ANBEFALT FOR DEG LABEL ARKIV SEARCH ALLE INNLEGG Fant ingen innlegg som passer ditt søk HJEM Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søn Man Tirs Ons Tors Fre Lør Januar Februar Mars April Mai Juni Juli August September Oktober November Desember Jan Feb Mar Apr Mai Jun Jul Aug Sep Okt Nov Des akkurat nå 1 minutt siden $$1$$ minutes ago 1 time siden $$1$$ hours ago I går $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago mer enn 5 uker siden Følgere Følg THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Del på sosiale media STEP 2: Klikk på linken Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy